Jurnalistă din Timişoara, machiată ca şi cum ar fi suferit un accident grav. Cui vrea să atragă atenţia? VIDEO

15786

Tot mai multe accidente cu urmări grave se produc în ultima vreme în oraş şi în judeţ, astfel că Asociaţia Legal Drive a luat atitudine şi a organizat, duminică, un eveniment absolut inedit.

Acesta a debutat cu expunerea unei maşini avariate în urma unui grav accident de circulaţie, pe o platformă, în Piaţa Libertăţii, între orele 11.00 – 14.00. Între fiarele contorsionate ale autoturismului s-a aflat o „victimă” accidentată mortal, căreia i s-a aplicat un machiaj profesionist. Astfel, au fost prezentate publicului imagini cât mai apropiate celor rezultate din tragedii rutiere. Rolul victimei a fost jucat de jurnalista Diana Mihai.

La acţiune au participat echipaje ale I.S.U.„Banat”, ce au desfăşurat un exerciţiu de descarcerare a victimei, căreia i-au acordat şi măsuri de prim ajutor, sub privirile spectatorilor din piaţa publică.

campanie accidente (3) campanie accidente (2)

După finalizarea exerciţiului de descarcerare şi de acordare a măsurilor de prim ajutor, platforma ce va purta maşina avariată va pleca în defilare pe străzile centrale ale oraşului, însoţită de două echipaje ale Serviciului Poliţiei Rutiere Timiş, două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” şi un echipaj al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş.

„După campania pe care am desfăşurat-o în luna septembrie a anului trecut, la Timişoara, am hotărât să recurgem la un scenariu şi mai şocant, punând în scenă de această dată un exerciţiu de descarcerare în Piaţa Libertăţii, cu ajutorul echipajelor SMURD. Le reamintim participanţilor la trafic din Timişoara şi din judeţ că orice manevră care încalcă legislaţia rutieră poate provoca adevărate tragedii pe şosele. A conduce sub influenţa alcoolului, a călca excesiv pedala de acceleraţie sau a scrie mesaje de la volan sunt situaţii de iresponsabilitate, prin care şoferii îşi pun în pericol propria viaţă şi pe a celorlalţi din trafic. Sperăm că şi această acţiune va fi corect înţeleasă de comunitate şi va avea efecte mai puternice decât precedenta campanie, conducând la reducerea numărului de accidente grave”, a precizat Mădălin Chipirlin, preşedintele Asociaţiei Legal Drive, organizatorul evenimentului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ