Jurnalist timișorean, în pericol! O grupare interlopă îi pregătea ”o lecție”

184

Jurnalistul timișorean, Dragoș Boța, editorul-șef al publicației Pressalert a fost în pericol după ce a început să investigheze gruparea interlopă condusă de Lucian Boncu, reținut recent de DIICOT.

Din anchetă a reieșit faptul că membrii grupării îl filau pe colegul nostru și se pregăteau să îi dea ”o lecție” pentru a-l opri din a mai scrie articole despre activitățile lor ilegale sau de legăturile lor cu consilierul personal al primaului Timișoarei, Ionuț Nasleu.

”În 10 septembrie anul acesta, polițiștii Serviciului Investigații Criminale din cadrul Poliției Timiș s-au autosesizat deoarece «în urma unor activități specifice am obținut date cu privire la faptul că, în data de 10.09.2019, în jurul orei 17.00, la solicitare lui Boncu Lucian Adrian a avut loc o întâlnire pe terasa restaurantului Cuina din localitatea Chișoda, între acesta și numitul Gavrilă Nicolae (omul său de încredere, cel care-i era șofer după ce a comis accidentul mortal, aflându-se sub influența cocainei, n.a.). Acesta din urmă a fost însoțit de Marin Elvis Cristian, zis ”Bobi”, Marciuc Robert Cristian, zis ”Mati” și alți doi indivizi neidentificați până în prezent. Scopul acestei întâlniri a fost ”aplicarea unei corecții” lui Boța Dragoș, jurnalist de investigații la publicația PRESSALERT.ro, fiind cunoscut faptul că Boța Dragoș a publicat mai multe articole negative referitoare la Boncu Lucian Adrian, care i-au adus un prejudiciu de imagine în lumea interlopă din Timișoara, printre acestea facem referire la ultimul articol publicat în 09.09.2019»”, titează Pressalert.

Tot de pe site-ul publicației coordonate de Dragoș Boța mai aflăm și că membri grupării ”l-au luat în supraveghere pe jurnalistul Boța Dragoș pentru a verifica programul acestuia, locațiile pe care le frecventează, mijloacele de transport utilizate pentru ca în funcție de datele obținute să exercite constrângeri asupra acestuia, a membrilor de familie sau exercitarea de distrugeri asupra bunurilor acestora. Prin acest mod de acțiune, susnumiții intenționează să îl determine pe jurnalist să renunțe la publicarea articolelor de presă și să se răzbune pentru prejudiciile de imagine care le-au fost create”.

Vă amitim, pe de altă parte, că anul trecut, mașina jurnalistului a fost incendiată, într-o noapte. Nici acum nu se cunosc autorii.

LĂSAȚI UN MESAJ