Jumătate de milion de lei, de la Guvern, pentru un pod nou în județul Timiș

687

Podul peste Bega, de pe raza localităţii Curtea, va fi finalizat în cursul acestui an, conform estimărilor reprezentanţilor administraţiei comunale.

Acesta a intrat în construcţie anul trecut, după ce cel vechi a fost distrus de inundaţiile din luna iunie a anului 2012, când apele furioase au smuls pilonii de susţinere. Pentru a putea continua lucrările, edilii au mai primit la sfârşitul anului trecut suma de 500.000 de lei de la Guvernul României, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

„Podul este în stare avansată de construcţie, în proporţie de circa 70 la sută. Banii primiţi ne ajută să continuăm investiţia şi sperăm să mai intre şi alţi bani, pentru a o finaliza în acest an”, a declarat primarul Mircea Grecu.

Edificiul vine în ajutorul locuitorilor celor 20 de gospodării aflate de cealaltă parte a râului Bega, care sunt nevoiţi să facă un ocol de circa doi kilometri dacă vor să ajungă în centrul localităţii, deşi în linie dreaptă distanţa e de doar câteva sute de metri.

Noul pod are o lăţime de 2,25 metri, este construit din beton armat şi va avea rampe de urcare şi coborâre, astfel încât să poată circula peste el şi autovehicule. Valoarea investiţiei se ridică la circa 1,5 milioane lei.

 

Sursa: radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ