Judecătoare importantă, dată afară din magistratură. Scandalul care a pus capăt carierei

340

Daniela Cimpoeru a fost până în anul 2018 preşedinte al Judecătoriei Panciu, funcţie din care a plecat tot în urma unui scandal.

Judecătoarea Daniela Cimpoeru, fost preşedinte al Judecătoriei Panciu, a fost exclusă din magistratură. Decizia a fost luată joi, 6 februarie, de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii şi poate fi contestată de către judecătoare ]n termen de 15 zile.

Potrivit CSM, decizia a fost luată în baza art.100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, pentru abateri disciplinare, cum ar fi spre exemplu atitudini nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, avocaţi, experţi, martori sau justiţiabili.

Daniela Cimpoeru este un judecător cu probleme grave de comportament. În 2015, ea aflat în centrul unui scandal, după ce a fost la un pas să se încaiere cu o avocată, în biroul preşedintelui Judecătoriei Panciu. Conflictul s-a stins înainte de venirea jandarmilor şi nici nu a fost înregistrată vreo plângere. În acelaşi an a fost cercetată de CSM, pentru încălcarea de Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Potrivit site-ului justitiecurata.ro, judecătoarea “şi-a întrebat o colegă judecător dacă întreţine relaţii sexuale cu un avocat, pentru că aceasta se abţinuse într-un dosar în care avocatul era apărător. Judecătoarea chestionată indiscret s-a plâns CSM din acest motiv, iar Daniela Cimpoeru a fost sancţionată cu tăiere din salariu”, scrie site-ul.

În anul 2016, judecătoarea Daniela Cimpoeru, de această dată în calitate de preşedinte al Judecătoriei Panciu, s-a aflat din nou în centrul unui scandal, fiind verificată a doua oară de Inspecţia Judiciară din cadrul CSM pentru că s-a adresat urât unui avocat.

Sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ