John Malkovich îl va interpreta pe dirijorul Sergiu Celibidache

54

Din lumea filmului vine o veste mare către publicul român. Marele dirijor român Sergiu Celibidache va fi personificat în filmul „Cravata galbenă” de celebrul John Malkovich.

Serge Ioan Celebidache a scris împreună cu James Olivier un scenariu despre cunoscutul său tată și primul său gând a mers înspre John Malkovich. trebuie spus că actorul, pentru cei ce îl cunosc doar din filme nu este la prima întâlnire cu muzica. În perioada de tinereța a jucat în musicaluri dar are și experiență ca membru al unui grup muzical de folk gospel cu care cântă în biserici la diverse evenimente comunitare.

Fiul dirijorului a mai lucrat filme despre taăl său. Amintim aici cunoscutul „Grădina lui Celibidache” din 1997 dar și Octav (2017). Filmul va încerca o privire în viața unuia din cei mai controversați muzicieni ce era atins de boarea geniului după cum spun unii cunoscători ai operei sale dar în același timp foarte criticat de alți detractori ce nu au reușit să-l înțeleagă.

Trebuie spus că Celibidache a fost cel mai tânăr dirijor care a primit cu curaj misiunea de a conduce Filarmonica din Berlin. Iar mai apoi ani de zile și-a împletit activitatea cu cea din Munchen. A fost catalogat drept cel mai faimos dirijor al secolului trecut deși ai rămas foarte puține înregistrări din timpul activității sale. În general se opunea muzicii ascultate acasa la aparate. Muzica adevărată, în opinia sa, trebuia ascultată doar în sala de concerte.
Dacă totul decurge bine filmările sunt programate a avea loc în România în primăvara și vara anului viitor.

„Sunt încânta și onorat să am oportunitatea să-l joc pe dirijorul Celibidache. Un talent unic ce este considerat a fi unul din cei mai mari muzicieni clasici vizionari la ultimului secol. Jucându-l în anii săi de senectute va fi o încercare fascinantă” spune John Malkovich.
„Cravata galbenă” va fi o coproducție dintre Oblique Media Film din România și Celi Films din Regatul Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ