Update: Pirotehniștii au extras în siguranță grenada din parcul din Arad

52

Joaca într-un parc din Arad putea să se termine tragic pentru doi copii. Aceștia au găsit, pe malul Mureșului, în zona Parcului Europa, două tuburi de cartușe. Imediat au fost chemați pompierii.

„Echipa pirotehnică a executat asanarea terenului din zona și a mai descoperit 23 cartușe de Infanterie diferite calibre și o grenada de mana defensiva. Muniția provine din cel de al II lea Război mondial. Grenada de mana defensiva, îngropată jumătatea în pământ nu are cuiul de siguranță și prezinta pericol la ridicare. A fost solicitat sprijinul echipei pirotehnice de la ISU ALBA”, aflam de la ISU Arad.

Pe timpul nopții, zona a fost delimitată și păzită de către politiști. În urma cercetărilor efectuate, echipa pirotehnică a luat decizia asigurării zonei, extragerea grenadei din pământ cu ajutorul unui dispozitiv tip gheară cu o lungime de 50 m. Operațiunea este și acum în desfășurare.

Update: Echipa pirotehnică a reușit asigurarea grenadei și ridicarea în condiții de siguranță. Muniția va fi transportată și distrusă în poligonul de la Felnac.

LĂSAȚI UN MESAJ