JO 2016 – Timișoreanul Pîrghie, calificat în semifinale

238

Prima zi a Jocurilor Olimpice a adus și prima veste bună pentru sportivii timișeni. Canotorul Cristi Ilie Pîrghie a trecut cu bine peste calificările probei de două rame și va trage în semifinale.

Canotajul a inaugurat prima zi a competiției olimpice de la Rio de Janeiro cu probele individuale și cele de dublu. Printre calificările desfășurate pe pista olimpică Lagoa s-a numărat și cele ale probei de dublu rame fără cârmaci, proba la care participă și sportivul originar din Biled și format la CSȘ 1 Timișoara, Cristi Ilie Pîrghie.

Timișeanul de 24 de ani legitimat în prezent la Steaua București a făcut echipă în barcă cu George Palamariu, cei doi reușind să își îndeplinească obiectivul – acela de a se califica în semifinale. Ambarcațiunea României a terminat cei 2 kilometri în 6:51.71, al treilea timp al seriei cu care și-au asigurat accederea în penultimul act. Seria a fost câștigată de francezii Germain Chardin/Dorian Mortelette cu timpul 6:42, urmați la 8 secunde de britanicii Alan Sinclair/Innes Stewart.

Cu al optulea timp al calificărilor, cei doi români vor lua startul în semifinalele programate în 9 august, de la ora 16.

 

LĂSAȚI UN MESAJ