JO 2016 – Medalie ratată pentru Timiș la lupte

329

Sportul timișean a pierdut din nou la mustață șansa primei medalii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Luptătorul Alin Ciurariu Alexuc reprezentând clubul Heracle Timișoara, a încheiat în afara podiumului, pe locul 5, concursul categoriei 98 kilograme.

Ziua de marți a prilejuit intrarea în compatiția olimpică a unuia dintre dintre puținii reprezentanți ai sportului timișean la Olimpiada de vară. Luptătorul Alin Ciurariu Alexuc ce are dublă legitimare Dinamo București și Heracle Timișoara a evoluat în concursul olimpic al categoriei 96 kilograme la lupte greco-romane. Iar sportivul originar din Botoșani a avut o evoluție peste așteptări până în finala pentru bronz. Unde din păcate s-a recunoscut învins în fața turcului Cenk Ildem.

Alexuc a trecut în primul tur de egipteanul Hamdy Abdelwahab cu 3-1. Românul a pierdut meciul din sferturi contra armeanului Artur Aleksanyan cu 0-4 și a ajuns în recalificări unde l-a învins pe italianul Daigoro Timoncini cu 3-0. A urmat finala mică jucată în fața turcului Cenk Ildem și pierdută cu 0-4.

La cea de-a doua Olimpiadă din carieră, Alexuc ratează așadar medaliile. Este a doua ratare pentru Timiș la Rio după ce judoka lugojeancă Corina Căprioriu a pierdut de asemenea finala mică.

Ultimele speranțe la o medalie pentru timișeni sunt legate de prestația luptătorului Ivan Guidea (CSM Lugoj) și a atletei Adelina Pastor (CSM Timișoara). Cei doi vor intra în focurile JO în ultimele zile.

România a adunat patru medalii până acum la Jocurile Olimpice de la Rio: aurul fetelor de la spadă, argintul tenismenilor Horia Tecău și Florin Mergea, bronzul halterofilului Gabriel Sîncrăian și cel al canotoarelor de la 8+1.

 

LĂSAȚI UN MESAJ