Japonia a trimis cea mai mare navă de război pentru a proteja o navă americană, pe fondul tensiunilor cu Coreea de Nord-VIDEO

377

Nava de transport elicoptere IZUMO a părăsit luni portul său de staționare Yokosuka, la sud de Tokio, pentru a escorta nava americană în apele de lângă insula Shikoku, la aproximativ 650 kilometri, în partea sudică a Japoniei. Nava de aprovizionare a cărui nume nu a fost furnizat, se crede că este în regiune pentru a susține „armada” trimisă de Președintele #Donald Trump pentru a-l determina pe Kim Jong-un să nu efectueze un al șaselea test nuclear..

Izumo este cel mai mare vas militar construit în Japonia după cel de-al Doilea Război Mondial, iar participarea activă la o misiune reprezintă prima tentativă de extindere a puterii și rolului armatei țării. Constituția pacifistă a Japoniei, adoptată după capitularea sa în fața SUA în anul 1945, interzice armatei sale să efectueze orice acțiune care nu presupune apărarea țării. Cu toate acestea, premierul Shinzo Abe a extins definiția de autoapărare anul trecut, incluzând și protejarea aliaților japonezi și acordarea de sprijin logistic țărilor care sunt importante pentru apărarea țării.

Puterile extinse îi permit de asemenea armatei să doboare orice rachetă nucleară nord-coreeană și să demineze culoarele de circulație pentru navele de aprovizionare japoneze în caz că se impune acest lucru.

Rapoartele spun că Izumo a fost autorizat să folosească „putere minimă de foc” pentru a proteja vasul de aprovizionare american. Coreea de Nord a continuat să testeze rachetele cu rază lungă de acțiune în ciuda prezenței forței de atac condusă se portavionul Carl Vinson, care a ajuns sâmbătă în apele Mării Japoniei, deși încă nu a fost efectuat cel de-al șaselea test nuclear de către nord-coreeni.

Luni, regimul comunist al țării a avertizat că va efectua testul „în orice moment și în orice loc” așa cum a fost stabilit de către conducerea sa. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Coreea de Nord a declarat că Phenianul este „pe deplin pregătit să răspundă la orice opțiune pe care #SUA o ia în calcul”. Regimul va continua să-și intensifice capabilitățile de „prevenire a atacurilor nucleare”, cu excepția cazului în care Washingtonul va renunța la politicile sale ostile, a declarat el agenției de știri KCNA subordonată statului comunist.

sursa: ro.blastingnews.com

LĂSAȚI UN MESAJ