Jaf pe calea ferată! Sute de tone de cărbune furate în drum spre termocentrala Mintia

373

Polițiștii de la Transporturi Feroviare din Timișoara fac joi dimineața mai multe percheziții pe raza județului Hunedoara. Sunt vizați mai mulți hoți care au furat cărbunele destinat termocentralei Mintia, titrează news.ro.

Potrivit informațiilor, minereul era încărcat în trenuri de marfă în Livezeni, iar în drum spre Mintia, încărcătura era sustrasă de hoți. Într-un an au fost furate 300 de tone de cărbune și vândute pe piața neagră cu 500 de lei tona. Polițiștii au descins la 11 locuințe și 4 societăți comerciale. Vor fi audiate 13 persoane suspecte că fac parte din aceasta rețea.

Update

Douăsprezece persoane sunt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat.

„O parte dintre persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi sustras minereu de cărbune din trenuri care aprovizionau o termocentrală, iar altă parte ar fi gestionat transportul şi valorificarea minereului către diverşi agenţi economici ori persoane fizice. Din cercetări a reieșit că transporturile s-ar fi efectuat cu camioane de mare tonaj, un transport putând însuma chiar şi 7.5 tone (prețul de vânzare fiind de aproximativ 500 lei tona). Astfel, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, ar fi fost sustrase şi valorificate aproximativ 300 de tone de minereu de cărbune”, spun anchetatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ