Jaf pe banii publici la un spital județean. Electricieni, zidari și instalatori au încasat ilegal stimulentul pentru COVID

3330

Situație incredibilă la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad, unde mai mulți angajați au primit ilegal stimulentul de risc de 2.500 de lei, acordat în mod normal doar celor care au fost implicați direct în activități ce i-au expus riscului de infectare cu noul coronavirus.

Potrivit jurnaliștilor de la publicația locală barladulmeu.ro. descoperirea a fost făcută în urma unui control al Curții de Conturi Vaslui, efectual în luna iunie.

Concret, 14 salariați ai unității, angajați pe posturi de electrician, spălătoreasă, tâmplar, zidar, fochist, instalator au fost premiați cu 2.500 de lei, stimulentul de risc.

”Prin Dispoziția nr. 694/21.05.2020, privind acordarea stimulentului de risc pe perioada stării de urgență, conducătorul unității sanitare a stabilit acordarea stimulentului de risc unui număr de 402 salariați în luna aprilie 2020, din care 388 persoane stabilite inițial și 14 persoane stabilite suplimentar”,  menționează raportul Curții de Conturi.

Totodată, managera spitalului din Bârlad și-ar fi angajat soțul pe post de electrician, în timpul stării de urgență, când s-a dat liber la angajări fără concurs.

Sursa: www.money.ro

LĂSAȚI UN MESAJ