Istorie pe semicerc, Politehnica a cucerit bronzul și va juca în Europa

2863

Handbalul timișorean e în sărbătoare după ce Politehnica a cucerit medalia de bronz, reușind cel mai important rezultat din ultimii 25 de ani. Studenții au învins miercuri seara Potaissa Turda și au obținut locul trei în Liga Națională, loc care îi duce sigur în cupele europene.

Studenții scriu istorie în ciuda problemelor financiare acute pe care le-au avut în toamnă și pe care încă le moștenesc. Politehnica a obținut medalia de bronz după ce au învins-o cu 2-0 la general pe Potaissa Turda în finala mică a campionatului. Bănățenii au obținut al doilea succes miercuri seara, chiar la Turda: 32-29 (14-13) în deplasare!

Lui Pero Milosevic i-a fost infinit mai simplu să își așeze echipa în teren de această dată pentru că reveniseră suspendații Chikovani și Timofte, dar și accidentații Pejovic și Halcă. În efectiv aproape complet, Poli a învins la Turda acolo unde puține echipe au reușit să o facă în acest sezon.

Echilibrul din teren s-a rupt abia spre final, în ultimele 5 minute, când Poli a fost mai exactă și s-a distanțat la trei goluri. Avantajul avea să rămână până la ultimul fluier: 32-29 pentru Poli Timișoara. Locul 3 și siguranța prezenței în cupele europene. Rămâne de văzut dacă va fi Cupa EHF sau Challenge Cup, totul urmând a fi decis după finala mare a campionatului.

Poli: Timofte 6 goluri, Lasica 6 goluri, Grigoraş 5 goluri, Chikovani 5 goluri, Fenici 4 goluri, Pejovic 2 goluri, Ştefan 2 goluri, Halcă 2 goluri.

Pentru Poli acesta a fost ultimul meci oficial al sezonului. Bănățenii vor intra în vacanță în zilele următoare cu destule probleme. Legate de achitarea restanțelor către unii jucători, legate de păstrarea actualului lot și prelungirea contractelor ori de demararea pregătirilor pentru evoluția în cupele europene.

LĂSAȚI UN MESAJ