12.1 C
Timișoara
vineri 1 decembrie 2023

Ionel și Patrick Pascotă, sportivii anului în Gala Campionilor motociclismului din România în 2017

Multiplul Campion Național, Ionel Pascotă, și fiul său, Patrick, au fost prezenți, în weekend-ul trecut, la Gala Campionilor motociclismului românesc, de unde nu au venit cu mâna goală.

La finalul săptămânii precedente, Bucureștiul a fost gazda celui mai important eveniment de premiere a motociclismului sportiv din România. Gala Campionilor 2017 a fost organizată de Federația Română de Motociclism – instituție care a împlinit 90 de ani de existență. La cel mai important eveniment din motociclismul românesc, petrecut în afara unui circuit, au participat și timișenii Ionel Pascotă – Campion Național la clasa 600 cmc Supersport și Patrick Pascotă, fiul lui Ionel, de asemenea Campion Național la Supermoto, clasa 65 cmc.

Cei doi motocicliști au fost declarați sportivii anului de Federația Română de Motociclism (FRM), Ionel la ramura ”viteză”, iar Patrick la ramura ”supermoto”. În cadrul Galei Campionilor 2017, lui Ionel Pascotă i-a fost înmânată medalia de campion național, dar și tricoul de campion.

Evenimentul a fost prilejul perfect pentru o nouă ”afirmare” a mezinului familiei, Patrick, care a reușit să câștige în 2017 titlul de Campion Național al României, dar și medalia de argint la Campionatul European BMU.

Puștiul, în vârstă de numai 10 ani s-a impus la clasa Supermoto, 65 cmc, iar ca urmare a acestor performanțe a fost felicitat de însuși președintele Federației Europene de Mototciclism. ”Federalul” european, Dr. Wolfgang Srb, a fost oaspetele de onoare al FRM la acest eveniment și nu s-a sfiit să-l felicite pe Patrick pentru rezultatele obținute în 2017, urându-i succes pe mai departe și declarând că va fi cu ochii pe el, promițând că-i va urmări evoluția ca sportiv.

Alte subiecte :

Citește și :