Ionel Pascotă sparge recordurile în motociclism – 40 de titluri!

434

Motociclistul Ionel Pascotă a devenit sportivul cu cele mai multe titluri din istoria motorsportului românesc. Girocanul s-a încoronat duminică cu două titluri de campion, al României și Bulgariei, plus cel de vicecampion al Europei de Est – în total 40!

Ionel Pascotă îți bate propriile recorduri în motociclismul românesc. Recent a devenit pilotul cu cele mai multe titluri din istoria competițiilor interne. Cu 40 de titluri cucerite, sportivul din Giroc încheie un an 2017 încărcat de curse și rezultate. Sâmbătă și duminică, pe circuitul elen de la Serres, s-au desfășurat ultimele două etape din Campionatele României, Campionatele Bulgariei și Campionatele Europei de Est.

Bănățeanul s-a impus în ambele curse și a devenit campion al României și al Bulgariei, respectiv vicecampion al Europei de Est la clasa Supersport 600 cmc. Cursele perfecte făcute la Serres nu au fost suficiente pentru ca Pascotă să cucerească un nou titlu est-european pentru că pierduse puncte importante la jumătatea campionatului.

Pascotă a obținut ”doar” titlul de vicecampion european la trei puncte de medalia de aur. ”Cele trei puncte au fost pierdute datorită unor probleme de ordin tehnic apărute în etapele 4 și 5 din România”, a explicat Ionel Pascotă.

”Vreau să-i mulțumesc tatălui meu și fiului meu Patrick, care participă alături de mine la antrenamente. Pe fiecare circuit mare unde există și circuit mic, Patrick vine alături de mine și se antrenează, iar după antrenamente vine alături de mine, pe circuit în postura de susținător. Fiind final de sezon, mai vreau să le mulțumesc tuturor sponsorilor care ne-au fost alături. Aș dori să dedic aceste reușite unchiului meu, care, în urmă cu numai câteva zile a părăsit acestă lume, trecând în lumea celor drepți”, a spus Ionel Pascotă, la revenirea în țară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.