Ion Iliescu toarnă gaz pe foc. Ce să facem în loc „să stăm să tot plângem morţii”

280

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu iese la rampă, joi, cu o declaraţie stupefiantă, despre Revoluţie şi Mineriade. Apoi tot el vine cu regrete şi explicaţii.

Opinia sa despre redeschiderea dosarului Mineriadelor şi a Revoluţiei? „CEDO este interesată să întreţină aşa ceva”!

„Nu ştiu cui slujeşte, alminteri nu-i nicio problemă, dar pusă sub acest aspect – luarea la întrebări şi analize pe plan judiciar… A fost un moment de istorie cu părţile bune şi cu părţi mai puţin bune, cu stări conflictuale. Am trecut peste ele, am depăşit. Ce rost are să dezgropăm?”, a afirmat Ion Iliescu, la sfârșitul unei întâlniri la Palatul Parlamentului, dedicată formării CPUN.

„Revolta din decembrie a însemnat sacrificii umane. Să stăm să tot plângem morţii în loc să tragem concluziile politice adecvate pentru tot procesul de dezvoltare a societăţii…”, a adăugat el.

Ion Iliescu a scris ulterior pe blogul său: „Regret faptul că o exprimare eliptică, în contextul acestei discuții, poate suna drept indiferență față de suferința rudelor celor morți în acele zile. Nu este, iar tot ceea ce am făcut pentru cinstirea memoriei lor stă dovadă că nu este vorba de indiferență sau de lipsa empatiei”.

CITEŞTE ŞI: Dosarul Revoluţiei va fi reanalizat! Cum au fost explicat anchetatorii ce s-a întâmplat în acele zile şi de ce au clasat cauza

1 COMENTARIU

 1. Presedintele Iliescu trage din toate pozitiile bazat pe lipsa presiunii civice si ca tineretul nu stie cum a fost, elitele ignorând Luminarea Poporului. Literar, era mai eroica o demisie istorica Iohannis in semn de regret ca s-au inchis jalnic dosarele crimelor Revolutiei si Contrarevolutiei decât de frica Facebook. Consolare, listele de carti bune:
  Titus Suciu – Reportaj cu sufletul la gură
  Marius Mioc – Revoluţia din Timişoara asa cum a fost
  https://mariusmioc.wordpress.com/category/justitie/
  Victor Eugen Mihai Lungu, Tit-Liviu Domşa – Împuşcaţi-i, că nu-s oameni!
  Romulus Cristea – Mărturii de la baricadă

LĂSAȚI UN MESAJ