Ion Caramitru, noul cetățean de onoare al Timișoarei

52

Lista personalităților care sunt cetățeni de onoare al Timișoarei s-a îmbogățit cu încă un nume de răsunet. Ion Caramitru, președintele UNITER, a primit distincția în ultima ședință de Consiliu Local.

Decernarea are loc după aproape jumătate de an de când aleșii au decis să o ofere și vine ca o recunoaștere pentru promovarea proirectului de Capitală Cultură Europeană 2021 pe care a făcut-o scriitorul în țară și străinătate.

„Mă simt extrem de emoționat de acest titlu al unui oraș pe care eu îl iubesc foarte mult și care mi-a fost, în zilele acelea fierbinți ale lui decembrie 1989, exemplul cel mai viu. La Cluj fiind în noaptea de 20 spre 21 decembrie, aș fi auzit la Europa Liberă reportajele despre Timișoara, cu înregistrări pe viu în Timișoara, și n-aș fi așteptat aproape nebun să ajung la București și să am norocul ca avionul să și plece și să ajung la București și de atunci până când lucrurile s-au limpezit cât de cât, să nu mai ajung acasă? A fost și pentru că acel curaj pe care l-am câștigat și modul în care mi-am învins frica, toate s-au datorat faptului că la Timișoara totul începuse așa cum a început și reușise așa cum a reușit”, a declarat Ion Caramitru.

LĂSAȚI UN MESAJ