Iohannis: Mă surprinde cinismul de care dă dovadă PSD. Această tergiversare poate costa viața a zeci, poate a sute de români

33

Președintele Klaus Iohannis a criticat PSD pentru amânarea votului pe proiectul de lege care reglementează carantina, izolarea și internarea pacienților confirmați cu COVID-19.

„Din nefericire, pandemia este cea mai gravă criză sanitară din ultimul secol. De 100 de ani nu a mai existat o boală cu impact atât de profund. Și în România efectele devin din ce în ce mai vizibile. Azi avem 637 de cazuri noi și 30 de oameni au murit. E greu de imaginat cum unii spun că nu e niciun pericol, că e o boală ușoară, ba adepții unor teorii conspiraționiste spun că nici nu există. Ba există și are un impact devastator.

E greu de luptat cu această boală. Am spus săptămâna trecută că nu e momentul unei dispute politice.Sunt siderat de felul în care PSD reacționează în Prlament când e în discuție o lege foarte importantă, care reglementează izolarea și carantina. A fost introdusă în Parlament în regim de urgență, pentru că nevoie de ea. PSD a venit cu argumente false.
Guvernul nu avea cum să vină mai devreme, până când nu s-au publicat argumentele CCR.

PSD tergiversează această discuție. Și pe mine mă surprinde cinismul de care dă dovadă PSD, care privează Guvernul de un instrument necesar pentru combaterea pandemiei. E extrem de trist, e șocant. Această tergiversare poate costa viața a zeci, poate a sute de români. Reiau apelul către Parlament: finalizați votul, altfel veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau sute de români”, a spus, printre altele, Președintele țării.

LĂSAȚI UN MESAJ