Iohannis, fotografiat stând pe un scaun de la „Masa Tăcerii”

318

Preşedintele Klaus Iohannis a fost fotografiat, vineri, în timp ce stătea pe un scaun de la ”Masa Tăcerii”, una dintre operele lui Constantin Brâncuşi din Parcul Central din Târgu Jiu. În zonă sunt inscripţii prin care vizitatorii sunt rugaţi să nu atingă operele artistului.

Klaus Iohannis a participat împreună cu premierul Dacian Cioloş, vineri, la Târgu Jiu, la ceremoniile prilejuite de comemorarea eroilor bătăliei de pe Jiu din octombrie 1916, care a permis retragerea populaţiei şi autorităţilor în Moldova în Primul Război Mondial.

Evenimentul s-a desfăşurat în Parcul Central din oraş, lângă Coloana Infinitului.

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre evenimentele de acum 100 de ani, care au reprezentat primii paşi către Marea Unire şi l-a menţionat şi pe Constantin Brâncuşi, lângă a cărui operă s-au desfăşurat ceremoniile.

„Prin capodopera sa, Brâncuşi ne-a demonstrat că şansa societăţii româneşti stă şi în integrarea potenţialului ei creativ în Europa şi în lume. Brâncuşi ne transmite peste ani că pentru a împlini marile idealuri ale naţiunii noastre trebuie să depăşim nu atât dificultăţile obiective, cât mai ales factorii subiectivi, mentalităţile, şi să ne asumăm pe deplin valorile. Lucrurile nu sunt greu de făcut. Ceea ce este cu adevărat greu, este de a ne pune în starea de a le face.” Acest aforism al lui Brâncuşi este un excelent îndemn pentru noi şi, în primul rând, pentru tinerii generaţiei Centenarului”, a spus el, citat de News.ro.

Preşedintele a vizitat operele lui Brâncuşi din parc şi la un moment dat s-a aşezat pe unul dintre scaunele de la ”Masa Tăcerii”. Imaginile au fost publicate pe Facebook.

În apropierea operelor lui Brâncuşi din parc sunt inscripţii prin care vizitatorii sunt rugaţi să nu le atingă.

Sursa: DIGI24.ro

2 COMENTARII

  1. Anti-Brâncuşi, nasol că mulţi formatori de presă bagă strâmbe în postromânism, ingnorând consecinţele. Ce nu vrea să priceapă zgârciţii e riscul ca acest simbol mai naţional din tezaurul la Neamul Românesc, neachiziţionat, s-ajungă trofeu la Lukoil, la OMV, la Tokes, care e… plin de valută, la megamiliardarul Soroş, la Suleyman, pe la bănci sau la kilobişniţari! Eşecul achiziţionării Cuminţeniei Pământului e ca şi cum ne-am da foc la Eminescu, inculţi fără TVR Cultural, poate şi fără România Radio curând, dar cu investiţii minime în EduCultură, ceea ce va spori miştoul extern – american, Schengen, rusesc, secuiesc, tabloidic. 30 milioane români sa nu strângă ei decât 1 milion de euro! Cota unica de impozitare trebuia regândita în prealabil, că n-avem filantropi.

LĂSAȚI UN MESAJ