Iohannis, către parlamentarii PSD: „Aţi obosit deja? Ghinion!” VIDEO

381

Ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților, în care președintele Klaus Iohannis transmite un mesaj parlamentarilor, a început marți, imediat după ce șeful statului a sosit la Palatul Parlamentului.

Parlamentarii PSD au părăsit sala de plen în timpul discursului președintelui Klaus Iohannis, care a replicat acestui gest: ”Ați obosit deja? Ghinion!”.

Președintele a spus că retragerea OUG 13 și demisia chinuită a unui ministru reprezintă prea puțin, dar că alegerile anticipate în această fază sunt prea mult.

”Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluția? Păi în mod natural cel care a creat problema, PSD”, a continuat președintele în aplauzele opoziției.

În același moment, parlamentarii PSD au părăsit sala de plen.

”Ați obosit deja? Ghinion”, a replicat Iohannis și și-a continuat discursul.

”Ce fel de națiune vrem să fim? Vrem să fim o națiune puternică, prosperă, o națiune care își construiește un stat de drept și îl respectă, o națiune care se poate mândri cu o justiție independentă, o națiune în care autoritățile colaborează loial, o națiune cu un Parlament puternic, o națiune cu un guvern performant sau vrem să fim o națiune slabă, disprețuită, care pune totul în joc pentru a salva pe câțiva din situații dificile, pe câțiva politicieni din situații dificile?”, a spus Iohannis.

Președintele a continuat: ”Merită România aceste sacrificiu pentru câțiva politicieni? Aceasta e întrebarea, acesta e scopul referendumului”.

”O națiune puternică se construiește cu politicieni integri și credibili în vârful statului. Asta îmi doresc eu pentru România și asta cred își doresc românii. Asta e întrebarea: ce fel de națiune vrem să fim? Și pentru a afla voința suverană a poporului român voi convoca referendum”, a subliniat Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ