Ioan Gârboni: Mă voi adresa instanţei dacă nu va fi admisă contestaţia mea la evaluare

65
sursa - captura video Digi24

Managerul Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni, a contestat, luni, rezultatul evaluării finale a managementului său la conducerea instituţiei, după ce a fost notat cu 8,70 de către membrii comisiei numite prin dispoziţie a primarului.

Pentru a rămâne în funcţie, managerul Filarmonicii Banatul trebuia să primească nota 9,00.

Ioan Gârboni a precizat pentru AGERPRES că cere anularea procedurii de evaluare şi că după şedinţa de marţi a Consiliului Local Timişoara, în situaţia în care contestaţia sa nu va fi rezolvată favorabil, se va adresa instanţei.

El consideră că au fost încălcare mai multe dispoziţii ale unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului şi ale unei hotărâri de consiliu local.

„Raportul comisiei de evaluare se anexează procesului-verbal final al evaluării, astfel încât trebuia să îmi fie comunicat odată cu acest proces-verbal, ceea ce secretariatul nu a făcut. (…) Nu mi s-a comunicat compartimentul desemnat de autoritate pentru depunerea contestaţiei împotriva evaluării finale a managementului subsemnatului la Filarmonica Banatul; calendarul pentru evaluarea finală a Filarmonicii Banatul Timişoara nu respectă termenul legal şi regulamentar de trei zile lucrătoare pentru depunerea eventualei contestaţii formulate de managerul evaluat; calendarul pentru evaluarea finală a Filarmonicii Banatul Timişoara nu respectă termenul legal şi regulamentar de trei zile lucrătoare pentru soluţionarea contestaţiei depuse de managerul evaluat, termenul stabilit începând, curgând şi împlinindu-se în zile nelucrătoare, împlinirea sa fiind anterioară expirării termenului legal pentru depunerea contestaţiei”, arată, între altele, Ioan Gârboni.

Ioan Gârboni subliniază că, fiind o evaluare finală, comisia nu putea face abstracţie de evaluările din anii anteriori de mandat, dar comisia nu a avut acces la aceste evaluări, întrucât nu i-au fost comunicate de către secretariatul comisiei, astfel încât ‘evaluarea finală nu a fost obiectivă şi legală’.

„În condiţiile în care la evaluările pentru primii trei ani de mandat, respectiv pentru perioada 2016 – 2018, am fost notat cu 10,00 şi pentru al IV-lea an cu 9,80, nu se justifică o evaluare finală cu nota de 8,70, aşa cum rezultă din Procesul-verbal final şi din Anunţul referitor la rezultatul evaluării managementului Filarmonicii Banatul din Timişoara”, spune Gârboni.

El susţine că membrii comisiei de evaluare nu au respectat obligaţia de a-şi exercita mandatul cu respectarea unor principii precum aplicarea corectă a legii, principiul profesionalismului, prin îndeplinirea mandatului cu responsabilitate, competenţă, eficienţă, corectitudine şi conştiinciozitate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ