Învinși în derby de vest! Politehnica – UTA 0-3 FOTO-VIDEO

456

Atmosferă de mare derby pe ovalul timișorean pentru un nou episod al pasionantului Poli – UTA. A fost seara arădenilor, care s-au impus cu 3-0 și își continuă marșul către promovarea în Liga I.

Într-un fotbal românesc în care meciurile primei ligi abia adună câteva sute de spectatori, o confruntare din Liga 2 s-a desfășurat în fața unei asistențe record în acest eșalon – 14.000 de spectatori. Un Poli – UTA care, chiar dacă nu mai umple la refuz arena Dan Păltinișanu ca în alți ani, rămâne testul suprem pentru cele două tabere.

Spectacol a fost mai mult în tribune, unde Peluza Sud a fost la înălțime cu o coregrafie ca-n zilele bune. ”Atâta timp cât pasiunea arde. Nimic nu e pierdut” a fost mesajul fanilor timișoreni transmis prin această coregrafie. Aproape 1.500 de arădeni au luat loc în Peluza Nord și s-au făcut auziți mai ales după ce favoriții au preluat conducerea.

Dacă în tribune spectatolul a fost la înălțime și a fost adjudecat de fanii violeți, pe teren lucrurile au stat cu totul altfel. Oaspeții au câștigat cu 3-0 un meci care nu le-a ridicat probleme deosebite. Curtuiuș și Gligor ridicaseră scorul la 2-0 după prima jumătate de oră, iar Piccioni a marcat pentru arădeni în prelungiri. Gazdele nu au reușit prea multe și au încheiat jocul cu un om în minus după ce Taub a fost eliminat pentru două galbene în prelungirile partidei.

Poli pierde cu 0-3 ”meciul anului” și își comprimite orice șansă de a se apropia de locul 10 al clasamentului. Foarte probabil primul sezon în Liga 2 se va încheia cu o clasare cel mult pe locul 13 pentru băieții lui Brîndescu. Ultimele meciuri ale sezonului înseamnă deplasări la Clinceni (miercuri) și Balotești (sâmbătă), echipe pe care le devansează momentan în clasament.

De partea cealaltă UTA Bătrâna Doamnă rămâne pe locul 2 ce asigură promovarea directă în Liga I.

ASU Politehnica: Gakos – Motreanu, Bilia, Telescu, Taub – Nicolescu (min. 54 – Ungureanu) – Teuţ (min. 46 – Sorescu), Birău, Stancu, Ghinescu (min. 75 – Bădăuţă) – Blănaru.

UTA: Miron – Adili, Manea, Gligor (min. 61 – Vîlceanu), Burlă – Strătilă, Chindriş, Jorza (min. 65 – Tănase), Muntean – Curtuiuş (min. 71 – Piccioni), Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ