12 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

Investiții, reparații și evenimente culturale. În 2023, cartierul Plopi a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare

În anul care se încheie, Primăria Municipiului Timișoara, prin managerii de cartier, a derulat numeroase activități în toate zonele orașului, atât pe baza sesizărilor și solicitărilor cetățenilor, cât și pentru remedierea problemelor constatate la ieșirile în teren ale echipelor municipalității.

Cartierul Plopi este unul dintre cartierele Timișoarei în care au fost realizate mai multe obiective importante pentru comunitate.
Astfel, au fost reabilitate arterele principale care deservesc întregul cartier, respectiv str. Albăstrelelor și str. Canal Bega. În urma lucrărilor, aproximativ 2 kilometri de drum au un nou covor asfaltic.
A fost demarată acțiunea de înlocuire a corpurilor de iluminat defecte, campanie care se află în desfășurare. O altă acțiune începută care se află în derulare vizează punerea în siguranță a degradărilor din carosabil, în întregul cartier.
În 2023, cu sprijinul Casei de Cultură și al comunității, a fost sărbătorită Ziua Cartierului, în cadrul programului „Străzi pentru Comunitate”. Acțiunea a prilejuit întâlnirea a sute de locuitori din zonă, care s-au bucurat de muzică, teatru, dans și voie bună.
Pentru a crește calitatea actului didactic, a fost reabilitat laboratorul de chimie din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 4. Tot în domeniul sprijinului acordat educației, s-a reabilitat termic Grădinița PP5. La această unitate a fost schimbată tâmplăria veche cu tâmplărie PVC cu geam termoizolant. Tot aici a fost refuncționalizat locul de joacă al copiilor de la grădiniță.
De-a lungul anului, în mod constant, au fost derulate campanii de eliminare a rampelor de gunoi clandestine și de ecologizare a spațiilor publice din cartier. În vederea încurajării locuitorilor pentru a păstra cartierul curat, pentru prima dată în istoria cartierului, au fost montate coșuri ecologice stradale. Au fost aranjate și spațiile verzi, fiind defrișată vegetația uscată.

Nu în ultimul rând, s-a menținut un dialog constant cu locuitorii cartierului, pentru a putea răspunde cât mai prompt și eficient la cerințele acestora. Comunicarea permanentă cu cetățenii din cartier a determinat o excelentă mobilizare și o coeziune comunitară care a condus la câștigarea unei finanțări pentru reabilitarea unei clădiri abandonate și transformarea acesteia într-o nouă și modernă grădiniță în inima cartierului. Acest proiect de investiție face parte din programul de bugetare participativă și se află în faza de întocmire a documentației.

Alte subiecte :

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Luni, 26 februarie, între orele 9-18 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Mureș și Meziad. Lucrările fac...

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare...

Citește și :