Investiţii noi în Timiş, în managementul deşeurilor! Dar ce facem cu mirosul de la Ghizela?

178

Deponeul ecologic de la Ghizela se mărește. Autorităţile judeţene au investiti încă de anul trecut sume importante pentru construirea unei noi celule de depozitare a deşeurilor, cea existentă urmând să fie închisă.

“Consiliul Județean Timiș și RETIM, în urma unei proceduri de achiziție publică, au încheiat anul trecut un contract cu asocierea dintre SC PORR CONSTRUCT SRL și C&E Consulting und Engineering GmbH pentru proiectarea și execuția celulei 2, lucrări care au ca termen luna aprilie 2018. Până în prezent a fost finalizată subcelula 2.1, care va fi recepționată la începutul săptămânii viitoare. Am decis să facem această recepție parțială a lucrărilor, tocmai pentru că subcelula 2.1, așa cum a fost proiectată și construită, poate fi deja utilizată pentru depozitarea deșeurilor, fapt ce ne permite să începem procedurile de închidere a celulei 1”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Conform contractului, cheltuielile de proiectare și execuție pentru celula 2 sunt de 13.230.781,99 lei (fără TVA). Totul bine până aici. Dar ce facem cu mirosul de care oamenii care stau în zona Ghizela nu mai scapă? De cinci ani de când s-a dechis deponeul ecologic, localnicii din întreaga regiune suferă din cauza poluării olfactive. Promisiuni au tot fost, atât din partea CJ Tmiş, cât şi a operatorului deponeului, că problema va fi rezolvată. Până acum însă oamenii spun că nu simt nicio îmbunătăţire.

LĂSAȚI UN MESAJ