Investiții în educație și infrastructură de drumuri, cu bani europeni, în Buziaș

50

Astăzi, miercuri, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea serviciilor educaționale aferente învățământului general obligatoriu și a spațiilor publice în oraș Buziaș”.

Proiectul are două componente. Prima vizează reabilitarea și dotarea Școlii cu ciclu gimnazial clasele V-VIII din Buziaș (Str. Republicii, nr. 4), precum și construirea și dotarea unei săli de sport (653 mp).

Sunt prevăzute intervenții complexe la clădirea școlii (1.428 mp suprafață construită desfășurată): termoizolarea pereților exteriori și a soclului, izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel, înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare, refacerea pardoselilor și a finisajelor, recompartimentări interioare, refacerea instalațiilor electrice, sanitare și termice, înlocuirea învelitorii, crearea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități și amenajarea curții.

Se vor asigura inclusiv echipamentele și mobilierul necesare pentru buna funcționare a școlii.

O altă componentă a proiectului vizează reabilitarea drumurilor publice pe o lungime de 5,4 km și a trotuarelor pe 8,89 km în orașul Buziaș.

Valoarea totală a proiectului este de 18.736.890,53 lei, din care 18.362.152,72 lei finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.

Perioada de implementare este de 30 de luni. Beneficiarul acestui ajutor financiar este primaria orașului Buziaș.

LĂSAȚI UN MESAJ