Investiție de 100 de milioane de euro într-un oraș din Caraș-Severin. Ce se va întâmpla acolo

241

Gabriel Olariu, acţionarul principal al firmei care are în concesiune aeroportul din Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, a demarat proiectul de modernizare al obiectivului.

Primul pas important a fost expertizarea pistei, deoarece la această orăaeroportul din Caransebeş nu are autorizaţie de funcţionare. Conform studiuluiefectuat, pista suportă în momentul de faţă aeronave cu o greutate de 20 detone.

“Pista aeroportului a fost construită în anii ’50. De atunci nu s-a făcutniciun studiu serios despre cât şi cum mai rezistă. Noi am făcut acest studiu acum,e un studiu foarte scump, l-am făcut o firmă specializată din Bucureşti, care astabilit că pe pistă au voie să ruleze avioane de până la 20 de tone. Asteasunt avioanele de până la 50 de locuri. Ca şi lungime a pistei ar putea săaterizeze şi avioanele mari, dar rezistenţa pistei nu ne permite momentan. Acumfacem un studiu de obstacolare prin care se urmăreşte identificarea condiţiilor,restricţiilor si obligaţiilor impuse sau recomandate de reglementările aeronautice civile naţionale şi internaţionale pentru realizarea şi menţinereasiguranţei zborului şi manevrelor aeronavelor în spaţiul aerian şi la sol. Amplătit taxa de autorizare şi în luna octombrie vom avea o verificare din parteaautorităţii din domeniu. Dacă totul e în regulă, vor putea ateriza avioanele,după finalizarea verificării şi primirea autorizării”, spune omul de afaceri.

Pe lângă studiul şi lucrările lapistă, la aeroport au mai început lucrările la turnul de control, la hangare şiaerogară. În ultimele zile au fost achiziţionate maşinile necesareautorizării pistei adică maşină de pompieri, ambulanţă, microbuz pentrutransport pasageri şi maşini pentru patrulare în interiorul pistei. Proiectul esteînsă mult mai mare şi ajunge la o valoare de 100 de milioane de euro.

Sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ