Invențiile cercetătorilor din Banat și din străinătate, expuse la Casa Tineretului! Foto – Video

219

Pentru a patra oară în tot atâția ani, la Casa Tineretului din Timișoara are loc o aglomerare de inteligență naturală pe metru pătrat cum este greu de imaginat în altă parte. Cele mai iscoditoare minți din Banat și-au invitat confrații de peste mări și țări pentru a participa la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”.

Nici nu este prea greu de ghicit de ce este alăturat numele lui Vuia cu cel al invențiilor. Savantul însuși a deținut nenumărate priorități în multe domenii ale științei.

S-au anunțat că vor veni la standuri cu machete cât mai funcționale, ori cu planșe sau chiar cu obiectul invenției acolo unde se poate, cercetători, ingineri, oameni de știință din țara noastră, dar și din: Federația Rusă, Belarus, Republica Moldova, Serbia, Muntenegru, Croația, Ungaria, China și Turcia.

Vor fi nu mai puțin de 300 de invenții din toate domeniile.

Chiar și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură are un loc rezervat printre inventatori cu standul Centrului Regional pentru Promovarea Protectiei Proprietatii Industriale (Adrian Almasan, responsabil CRPPIT).

Se poate vedea cam orice din orice domeniu. De la doar aparent banale mijloace de transport alternativ la sisteme de încălzire a apei. Descoperiri din domeniul medical la cele legate de creșterea animalelor.

Electronica își are partea sa din salon. Se pot vedea borduri întregi de automobile ce par din filmele de anticipație. Neobositul inventator timișorean Remi Rădulescu s-a dat peste cap să invite tot ce este valoros în acest domeniu.

Toși cei curioși de a vedea ce poate scorni imaginația activă a cercetătorilor pot vizita salonul între orele 9.00 – 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ