Invazie de căpușe în vestul țării! Peste 500 de cazuri de mușcături pe lună

98

Direcția de Sănătate Publică Bihor trage un semnal de alarmă privind mușcăturile de căpușe care s-au înmulțit simțitor în această perioadă. Dacă în anii trecuți se înregistra o medie de 300-400 de mușcături pe an, în ultima perioadă, lunar se înregistrează între 500 și 600 de mușcături.

Ca urmare a riscului crescut de muşcături de căpuşe în perioada următoare DSP Bihor îi atenţionează pe orădeni cu privire la bolile care pot apărea în urma acestor incidente.

„Numărul mușcăturilor de căpușe a crescut foarte mult în ultima perioadă. Avem 500-600 de mușcături de căpușe în fiecare lună. Cei mai mulți vin la Spitalul Municipal și cel Județean dar sunt cazuri multe și la spitalele din Beiuș sau Marghita”, a spus, pentru Crișana, directoarea DSP Bihor – Daniela Rahotă.

Principalele semne ale mușcăturii de căpușă sunt durerea, roşeaţa şi tumefierea (umflarea) locului, uneori pot apărea vezicule însoţite de mâncărime. E posibil ca muşcătura să cauzeze oboseală, greaţă şi vărsături, amorţeală, dificultăţi de mişcare, dureri de cap, febră, frisoane, slăbiciuni musculare şi pierderea poftei de mâncare, semne asemănătoare gripei. Ultimele simptome prezentate, arată începutul unei probleme serioase, transmise prin muşcătura căpuşei.

sursa: alesdonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.