Învățător acuzat că le trimite bilețele de amor elevelor și le pipăie

69

Un tânăr învăţător, 21 de ani, e acuzat că trimite bileţele elevelor de clasa a IV-a şi le pipăie, la o şcoală din Vaslui. Conducerea unităţii de învăţământ nu a luat nicio măsură împotriva dascălului.

Părinţii mai multor fetiţe de clasa a IV-a de la şcoala din satul vasluian Slobozia, comuna Voineşti, acuză învăţătorul detaşat de la Vaslui, că le pipăie pe copile şi trimite bileţele de amor.

„Are clasa primară și la ore pipăie fetele, le ridică în brațe. Uneia dintre fetițe i-a scris o scrisoare în care îi spunea că „aș vrea să îți dau cadoul personal”., scrie 7est.ro. Când s-au dat cadourile la Crăciun, fata a găsit acest bilet și i l-a arătat mamei, care a venit la școală și a făcut scandal.

„Noi am luat acest caz în vedere, ca să nu se mai repete. Doamna director s-a dus la copil acasă, cu mediatorul școlar, fără soțul meu care răspunde de problemele cu romii în Slobozia. Doamna directoare a spus că copiii spun minciuni și învățătorul are dreptate.  Dacă s-ar întâmpla ceva cu vreo fată de 10-11 ani, toți părinții ne-ar condamna pe noi, că am știut, da nu am mers mai departe”, a declarat mediatorul sanitar al școlii.

Copiii nu mai vin la școală, de frica învățătorului. „Părinții au venit la școală și au cerut să fie schimbat învățătorul, că se tem pentru fata lor. Sunt copii care nu mai vor să vină la școală, că le este frică de învățător, că le ia în brațe și le pipăie. Pe una a luat-o direct din copac și a început să o pipăie. Pe alte eleve le ia în brațe în timpul orelor”, a mai spus mediatorul sanitar.

Directoare școlii spune că: „(…) Am făcut demersuri pentru a stabili gravitatea faptelor, pentru a asigura securitatea fizică și psihică a elevelor. În cadrul Consiliului de Administrație au fost invitate toate părțile implicate ca să ajungem la o concluzie, dacă într-adevăr faptele domnului învățător sunt foarte grave și pun sau nu în pericol siguranța  elevelor. Concluzia a fost că faptele învăţătorului nu sunt foarte grave. Prin urmare, am hotărât desfășurarea unei anchete, de către o comisie de cercetare din școală. Raportul acestei anchete va fi adus la cunoștința Consiliului de Administrație și se va acționa în consecință. De asemenea, am făcut o solicitare la CJRAE Iași (n.r. Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională), pentru a ne trimite un psiholog care să discute cu copiii, să le putem asigura consilierea și confortul emotional”, a declarant Lorina Stegariu.

Sursa: observatortv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ