Învățământul de top din Timișoara se modernizează cu bani europeni. Contract semnat de UPT

150

Una dintre cele mai prestigioase universități din Timișoara și din țară se dezvoltă cu fonduri europene. Echipa de management a Universității Politehnica Timișoara a reușit să câștige finanțare pentru modernizarea, extinderea și echiparea Facultății de Chimie.

Două noi corpuri de clădire vor fi construite în zona actualului amplasament al Facultății de Chimie a UPT (Bd. Vasile Pârvan nr. 6), în vecinătatea Bisericii Studenților. Investiția, în valoare totală de peste 5,8 milioane de euro, prevede, pe lângă noile edificii, modernizarea sediului existent al facultății și realizarea unui număr de 110 locuri de parcare.

Peste 650 de studenți, câți are facultatea, vor fi beneficiarii direcți ai investiției. Însă numărul tinerilor care se vor perfecționa aici este mult mai mare.

”Pentru noi e o șansă extraordinară de a continua politica noastră de bază de a oferi un nivel calitativ superior studenților noștri. Noi asigurăm o pregătire de chimie la nivel general în toată Politehnica și ajungem la aproape 2.000 de studenți cre vor intra în aceste spații și vor efectua activitatea de laborator, activitatea de cercetare sau de doctorat”, a declarat Viorel Șerban, rectorul UPT.

”În ceea ce privește intervențiile planificate, proiectul prevede modernizarea corpului de clădire existent al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului (P+4) prin lucrări de eficientizare energetică și înlocuirea mobilierului din laboratoare. Sediul actual va fi extins cu două noi clădiri, prin construirea Corpului A (în regim parter), și a Corpului B (S+P+3E), care vor avea destinația de laboratoare, săli de curs și birouri, cu o suprafață construită desfășurată de 4.403 mp”, a transmis ADR Vest.

Contractul de finanțare a fost semnat, miercuri, la Rectoratul Universității Politehnica Timișoara de reprezentanții ADR Vest și cei ai școlii de învățământ superior.

 

LĂSAȚI UN MESAJ