Întors din Germania, un tânăr medic ajută gratuit bolnavii amărâți. Implicarea sa îi uimește și pe medicii cu state vechi

82

Alexandru Covaciu este medic rezident. În timpul liber face voluntariat într-un spital privat din Braşov. Deși tânăr, a făcut practică şi în Germania. Reîntors în țară, încearcă, în fiecare zi, să schimbe câte ceva în sistemul medical.

Colegii săi îl admiră, iar pacienții întreabă de târărul medic, ceea ce se întâmplă destul de rar în rândul rezidenților.

Alexandru Covaciu a văzut ce însemana activitatea dintr-un spital în adolescenţă, când s-a implicat voluntar într-un proiect. De 6 ani, tânărul medic coordonează şi proiectul “Sănătate rurală” o caravană care merge prin satele uitate de la munte. Alături de colegii săi a transformat căminele culturale sau şcolile în mici spitale şi a consultat gratuit sute de oameni amărâţi.

Alexandru Covaciu spune că educaţia medicală în România e la pământ, ba chiar mai rău. Oamenii nu merg la medic cu anii. Dar are de gând, prin proiectele sale, să determine măcar o parte din oameni să vină la consultații medicale.

Rezidentul Covaciu face medicină din pasiune, iar asta au înţeles şi doctorii cu experienţă. Aceștia îl caracterizează ca având cunoştinţe extrem de ridicate pentru un rezident. În plus, gestul său de a face voluntariat în timpul liber i-a sporit adirația în rândul colegilor cu state vechi de plata în spital.

Planurile lui Alexandru nu se opresc aici. S-a înscris la doctorat, iar din toamnă le va preda cardiologie colegilor mai mici.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ