Intervenții în premieră, la Timișoara, pentru salvarea membrelor diabeticilor din vestul țării Foto-Video

408

Timișoara mai bifează o premieră medicală. La Spitalul Județean din oraș a sosit, pentru două zile, un specialist de renume din Marea Britanie care, alături de o echipă de medici din orașul de pe Bega, va efectua intervenții inovative prin care va salva membrele inferioare a pacienților cu diabet.

Frank Bowling, chirurg și podiatru, duce chirurgia vasculară din Timișoara la rang occidental. Astfel, Colectivul Clinicii de Chirurgie Vasculară și Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Pius Brînzeu din Timișoara, condus de Prof. Dr. Mihai Ionac împreună cu Prof. Frank Bowling, chirurg podiatru la Manchester University, Royal Infirmery, unul din liderii mondial în chirurgia piciorului diabetic, vor ajuta pacienții cu diabet din Timișoara.

”În lumea occidentală, o amputație este realizată la fiecare 15 secunde. Deci un pacient își pierde membrul inferior. Acest lucru este de neacceptat și este necesar să implementăm stategii pentru reducerea numărului de amputații. Una dintre strategiiile care sa dovedit utilă a fost introducerea podiatriei. Podiatrii sunt specializați strict pe membrele inferioare”, explică medicul britanic.

Echipa de medici a efectuat deja două operații în Timișoara și alți trei pacienți urmează să , vineri, în sala de intervenții.

 

LĂSAȚI UN MESAJ