International Art Symposium

229

Artiști de toate vârstele din 8 țări diferite și-au pus laolaltă talentul și cunoștințele și au participat la o tabără internațională de creație. Sub simbolica îndrumare peste zeci de ani a celui ce a fost prin excelență pictorul șvabilor bănățeni, Ștefan Jäger, au creat minunate lucrări.

Jäger este considerat unul dintre cei mai mari artiști ai Banatului de la începutul secolului al XX-lea și reprezintă un capital cultural important pentru comunitatea din Jimbolia.

Rodul taberei se poate vedea pe simezele galeriei Helios. Operele expuse sunt realizate în perioada 16 – 25 aprilie de artiști din România, Franța, Bulgaria, Siria, Macedonia, SUA, India, Germania și Cipru.

Ajunsă la cea de-a patra ediție, tabăra promovează arta prin colaborare și schimb de idei. Anul acesta, asociația de caritate Blythswood Banat a invitat pe următorii: Costin Brăteanu, Omaia Akil, Inas Al-soqi, Pandora Apostoloska Sazdovska, Dorothea Fleiss, Ipek Denizli Karagöz, Delphine Manet, Pascale Nesson, Vasile Pintea, Saso Sazdovski, Béla Tar, Utpal Barua și Dimitar Velichkov. De tabăra și expoziție s-au îngrijit din postura de curatori : Costin Brateanu & Tar Bela.

Publicul îndrăgostit de artă este așteptat la vernisaj, joi 28 aprilie ora 18:00 la Galeria Helios din Timișoara.

afis stefan jager 2016 helios

LĂSAȚI UN MESAJ