25.1 C
Timișoara
luni 25 septembrie 2023

Integritate, dar nu și pentru liberalii timișeni! Șeful consilierilor locali PNL, Adrian Lulciuc, a vândut măști în valoare de zeci de mii de lei unor societăți din subordinea Consiliului Local Timișoara

AdministrațieIntegritate, dar nu și pentru liberalii timișeni! Șeful consilierilor locali PNL, Adrian...

În urmă cu o lună de zile Agenția Națională de Integritate a anunțat că liderul grupului consilierilor locali PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, este incompatibil cu funcția publică.

Adrian Lulciuc mai deține și funcțiile secretar general al PNL Timișoara și director regional al Poștei Timișoara.

“In perioada exercitării mandatului 2016-2020 de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deținut calitatea de asociat, a încheiat la data de 22 aprilie 2020, 3 contracte de furnizare produse (achiziții directe – facturi fiscale în valoare totală de 73.780 Lei), cu diverse societăți înființate ori aflate în subordinea/sub autoritatea C.L. al Mun. Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, se arăta în comunicatul ANI.

Adrian Lulciuc mai are pe rolul ANI încă două dosare deschise privind o posibilă altă incompatibilitate, deoarece cumulează funcția de consilier local cu cea de director la Poștă și un posibil conflict de interese din cauza faptului că a votat anumite proiecte în Consiliul Local care au adus beneficii materiale soției sale, Alexandra Lulciuc, angajată în Primăria Timișoara, care între timp și-a găsit un loc călduț în administrația județeană, fiind angajată de șeful PNL Timiș, Alin Nica, în Consiliul Județean Timiș.

Astăzi, debanat.ro a publicat primele contracte pe care Adrian Lulciuc le-a încheiat, prin firma BRG Vencer SRL la care este acționar, cu societățile aflate chiar în subordinea Consiliului Local Timișoara, este vorba despre Societatea de Transport Public.

Interesant că la vremea încheierii contractelor, director al STPT era un coleg de-al său din PNL Timiș, fostul consilier județean Nicolae Bitea, care este trimis în judecată de DNA pentru corupție.

“Astfel, pe 9 aprilie 2020, sub semnătura directorului Bitea, STPT comandă 3.000 de măşti, a câte 4 lei bucata. În total, contractul este de 12.000 de lei. A doua zi, pe 10 aprilie, mai comandă 2.000 de măşti, tot la 4 lei bucata, contractul fiind de 8.000 de lei. În fine, pe 22 aprilie (data care apare în comunicatul ANI), STPT mai comandă un lot de 1.000 de măşti, la acelaşi preţ, valoarea de această dată a contractului fiind de doar 4.000 de lei. Per total, e vorba de 24.000 de lei pe care firma lui Lulciuc a obţinut-o doar de la STPT“, notează debanat.ro.

Reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie 2023, șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate în trei dosare penale privind un conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Totodată, vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Timiș Alexandru Proteasa, care este și membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș, a fost descoperit în conflict de interese la începutul lunii aprilie 2023.

Alte subiecte :

Ultima mare întreprindere de succes din Timișoara, rămasă pe picioare din epoca comunistă, se află pe buza dezastrului! Societatea are, în prezent, datorii de...

DIICOT Timișoara a scăpat de mega-dosarul devalizării fabricii AEM după ce a constatat că faptele de competența DIICOT s-au prescris. Pentru delapidare și înșelăciune,...

„Prima vilă furată de pe Bulevardul Loga se întoarce în proprietatea Timișoarei” spune primarul Fritz

Primarul Dominic Fritz a anunțat că vila istorică de pe C.D. Loga 52 a fost recâștigată de Primăria Municipiului Timișoara și...

Citește și :