Întârziere în eliberarea deciziilor de izolare, în Timiș. Numărul mare de cazuri „sufocă” DSP-ul

49

DSP Timiș se confruntă cu un volum foarte mare de muncă. Numărul mare de persoane infectate Sars-Cov-2 a făcut ca introducerea datelor în sistemul informatic să înregistreze decalaje. Astfel deciziile de izolare sau carantină au ajuns cu câteva zile întârziere la persoanele care au stat acasă.

„Facem apel la ințelegerea cetățenilor și angajatorilor, asigurându-i de faptul că depunem toate eforturile pentru a recupera acest timp. Totodată, vă reamintim că eliberarea concediului medical pentru perioada de izolare/carantinare se poate face în conformitate cu Normele de aplicare a Ordonanței de Urgenta nr. 158 din 17 noiembrie 2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările si completările ulterioare, în cel mult 30 de zile calendaristice, începând cu ultima zi a perioadei de izolare/carantinare”, a transmis DSP Timiș.

Potivit DSP Timiș o mare parte din personal este angrenat și în efectuarea anchetelor epidemiologice. Focarele active de coronavirus au crescut, joi, în Timiș, fiind 30.

LĂSAȚI UN MESAJ