Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un Cod galben de inundații valabil pentru Vestul țării. Până când este valabil…

271

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare cod galben de inundații pe mai multe râuri din județele Arad, Hunedoara şi Timiș. Atenționarea hidrologică este valabilă până duminică, la ora 18.00.

INHGA a emis cod galben privind scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție, în intervalul 13.05.2017 ora 10:00 – 14.05.2017 ora 09:00. Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice: Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad), afluenţii mici ai Mureşului inferior aferenţi sectorului aval S.H. Gelmar (judeţele: Hunedoara şi Arad), Bega – bazin superior şi afluenţi (judeţul Timiş). Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Bihor şi Hunedoara.

În paralel, este în vigoare și informarea meteorologilor de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ, până duminică la ora 21.00.

LĂSAȚI UN MESAJ