Instituțiile încep să anunțe limitarea accesului. La Fisc se intră cu certificate

198

Instituțiile publice încep să anunțe că accesul publicului va fi limitat de luni. Administrația Finanțelor Publice Timiș a transmis cum vor putea contribuabilii să își achite taxele și cine va mai putea intra în clădirile ei, de luni.

„Vã informãm cã începând de luni, 25 octombrie, accesul în incinta Agenției Naționale de Administrare Fiscalã, precum și în sediile structurilor subordonate, se va efectua in conditiile prevazute de dispozitiile art. 12 din Anexa nr.3 la Hotãrârea Guvernului nr.1090/2021 privind prelungirea stãrii de alertã pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum si stabilirea mãsurilor care se aplicã pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile si completarile ulterioare”, anunță Administratia Judeteana a Finantelor Publice Timiș.

Astfel, vor avea acces persoanele care fac dovada vaccinãrii împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintã rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore sau cele care se aflã în perioada cuprinsã între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioarã confirmãrii infectãrii cu virusul SARS-CoV-2.
Certificatul verde, prin care se face dovada vaccinãrii împotriva virusului SAR – COV 2, trecerii prin boalã sau testãrii, poate fi descarcat accesând acest link https://certificat-covid.gov.ro/login.
ANAF reamintește contribuabililor cã obligațiile fiscale pot fi îndeplinite utilizând mijloacele de comunicare la distanțã. Astfel, declarațiile fiscale pot fi depuse prin intermediul serviciului Spatiul Privat Virtual (SPV) sau prin www.e-guvernare.ro.

Pentru efectuarea platilor pot fi folosite servicii oferite de terti: Internet banking sau www.ghiseul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ