Instituțiile de învățământ din străinătate caută în Timișoara tineri români pentru studii

185

O serie de instituții de învățământ din întreaga lume vor ajunge, pe 23 septembrie, în Timișoara, pentru a prezenta oferta de studii către tinerii care doresc să studieze în afara tārii, la cel mai important târg educațional din România.

În cadrul World Education Fair (WEF), care se va desfășura la hotelul Continental din Timișoara pe 23 septembrie, începând cu ora 11.00, până la ora 16.00. Tinerii vor putea să discute cu reprezentanții universităților, colegiilor și liceelor internaționale de prestigiu, din Europa și America de Nord.

Tinerii interesați de studii universitare, master și MBA în străinătate se vor întâlni la WEF cu universităţi din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveţia, Germania, Italia și SUA.
O bunā parte dintre instituțiile prezente la WEF vin din Marea Britanie, acolo unde anual pleacā peste 5000 de elevi și studenți români.

Sistemul de învațământ din România pare pentru mulți în derivă, însa o serie de universități din UK, Olanda sau Danemarca încep să accepte studenți români doar cu engleza de la bacalaureat, fără alte teste mult mai titrate.

Viitorii liceeni şi părinţii lor se vor putea întâlni cu reprezentanții unora dintre cele mai prestigioase instituții de tip boarding sau college din străinătate și vor beneficia de îndrumarea acestora, dar și a consultanților IntegralEdu pentru alegerea celui mai potrivit program de studiu.  Totodată, vor putea participa gratuit la workshop-urile şi prezentările susținute de către instituțiile de învățământ din străinătate. Topul țărilor în care tinerii români au ales să plece pentru a-și face studiile liceale este  format din Marea Britanie, Elveția și Germania.

În cadrul târgului de la Timișoara vor fi prezentate și programe de tabere în străinătate. Destinațiile acestora cuprind 4 continente în peste 15 țări din Europa, dar și țări mai îndepărtate, precum China, Japonia, Australia, Noua Zeelandă, Canada, SUA,  Maroc sau America Latină.

Cei interesați de burse de studii și împrumuturi studențești, vor găsi la WEF toate informațiile necesare. În plus, se vor putea înscrie la cursuri pentru examenele IELTS și TOEFL.

Work and Travel este un program care face două lucruri foarte importante pentru studentul român: îi umple buzunarul cu circa 10.000 de dolari și îl ajută cu nivelul de limbă engleză.
Anul acesta avem peste 6000 de studenți români plecați cu acest program, iar numărul lor creste cu 10-15 procente în fiecare an.
Din Europa de Est pleacă anual 100.000 de studenți către Vest. Grecia deține supremația cu peste 34 de mii elevi și studenți, România este pe locul doi cu 30.000 de copii, iar Bulgaria deține poziția a treia cu peste 24.000 elevi și studenți.

World Education Fair va fi organizat și în Timişoara, Iaşi, Constanţa, Galaţi şi Craiova în perioada 23 septembrie – 1 octombrie. Participarea la eveniment este gratuită şi se face pe bază de înregistrare online. Programul evenimentelor în toată țara și înscrierea gratuită sunt disponibile pe  www.worldeducation.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ