Înșelăciune în stil clasic într-o localitate din vestul țării! Ce s-a întâmplat

444

În ciuda avertismentelor numeroase și a cazurilor dezvăluite de mass-madia înșelăciuniloe prin metoda ”accidentul” continuă să facă victime în vestul țării.

Poliția Stațiunii Geoagiu a fost sesizată, în data de 17aprilie, de către o femeie din satul Aurel Vlaicu, cu privire la faptul ca vecina sa, în vârstă de 84 de ani, a fost victima infracţiunii de înşelăciune.

În urma sesizării, poliţiştii au demarat o serie de verificări şi au stabilit că, la data de 17 aprilie, femeia, care locuieşte singură, a fost contactata telefonic pe telefonul fix de la domiciliu (de către o persoană de sex feminin) şi a fost convinsă să dea suma de 1.500 dolari şi 5.000 de lei unui tânăr „avocat” care s-a prezentat la poarta de acces în curte, la scurt timp după primirea apelului telefonic.

Apelanta s-a recomandat a fi chiar fiica victimei (stabilită în S.U.A. de mai mulţi ani) şi i-a spus a fost implicată într-un accident rutier şi are nevoie de „toţi banii din casă”. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înșelăciune, poliţiştii efectuând cercetări în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.

Alte două persoane din Geoagiu au fost apelate pe telefonul fix, tot în data de 17 aprilie, de către persoane necunoscute, care le-au comunicat faptul că rude apropiate au fost implicate în accidente rutiere şi au nevoie urgentă de bani. De această dată, persoanele apelate au fost vigilente, au verificat informaţia (constatând, desigur, că aceasta era falsă) şi au solicitat sprijinul poliţiştilor, care au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

Sursa: hunedoaraliberă.ro

LĂSAȚI UN MESAJ