”Este îngrozitor acest one-man show!” – Replici dure, pe Facebook, după dezbaterea bugetului Timişoarei

421

Dezbaterea pe marginea bugetului Timişoarei pentru anul 2018, desfășurată luni după-amiază, a lăsat un gust amar celor prezenţi la întâlnire. Aceştia au criticat modul de abordare al primarului Nicolae Robu pe Facebook, acolo unde şi edilul şef îşi face sondajele.

Dezbaterea a început la ora 15:00 şi a durat aproape 4 ore, iar cei prezenţi nu au apucat să îşi spună păsul în totalitate.

„Doamne ajută! S-a plictisit! Decat 56:30 minute! Pierdute aiurea! Mi-e dor de un conspect sănătos… sau de o temă de casă. Ceva. Orice. Doar să fiu scutit de a-l asculta pe primar citind lista de investiții pe care o avem toți…”, a scris un participant la dezbatere pe reţeaua de socializare.

„Reiau și aici comentariul lăsat și-n altă parte: cum a-ţi vrea să se prindă lumea că individul e prof.univ. dacă nu ar conferenţia cu fiecare ocazie pe care o prinde? Orice nevopsit știe să răspundă la o întrebare în 15-30 secunde, să dai un răspuns de 15-30 minute în care ai inserat și 3-4 referințe la măreţele tale realizări – asta doar celebrul utilizator de gel estompator poate face!”, scrie un alt internaut.

Unii au început să scrie comentarii pe Facebook chiar din timpul dezbaterii.

„Încep să plece din oameni pentru că sunt convinşi că nu vor ajunge să pună nici măcar o întrebare despre subiectele lor de interes. Aţa e când pui o întrebare simplă, dar dl primar ţine morţiş să se lanseze de fiecare dată într-o peroraţie fără sfârşit”, a comentat o participantă la dezbatere.

„Este absolut îngrozitor acest oneman show. La #dezbaterecultura a fost exact la fel. Te simţi ca un tâmpit stând şi ascultând pledoarii nesfârşite. Cred că aşa se nasc dictatori, nimeni nu îndrazneşte să spună Stop! Comunitate=Noi Toţi, cei care plătim taxe, telpark-uri şi facem să trăiască această Timişoară”, mai arată un alt comentariu.

Unii participanţi au cerut o dezbatere îndelungată pe marginea bugetului şi chiar un referndum pe tema fântânii cântătoare, dar administraţia Robu a refuzat aceste cereri.

„Întrebat dacă ar fi dispus să aibă o dezbatere mai pe larg a bugetului, timp de o săptămână, la fel ca la Cluj, dl. primar spune că dacă a fost ales, face ce a promis votanţilor săi. Fun fact: doar 14.5% din electoratul timisorean l-a votat in 2016. Ceilalti 85.5% dintre cetateni sunt doar buni de plata?”, se întreabă un timişorean. Proiectul de buget va intra în plenul Consiliului Local Timişoara în forma prezentată la dezbatere. Primarul nu s-a arătat dispus să renunţe la ideile lui şi nici nu a luat în seamă nemulţumirile şi sugestiile timişorenilor.

Dezbaterea pe bugetul Timişoarei: câteva ore de pledoarii marca Robu

LĂSAȚI UN MESAJ