Îngrijitoare româncă, acuzată că-i maltrata pe bătrâni, la azil. Imagini revoltătoare din căminul ororilor

850

Un caz a șocat Italia: angajații unui cămin de bătrâni din Rimini îi tratau revoltător pe cei pe care trebuiau să-i îngrijească. Scenele ireale au fost surprinse de camere de luat vederi montate de un angajat care a plecat de acolo, iar apoi a dezvăluit ororile care se petreceau în cămin.

Pe imagini se vede cum o bătrână este lovită violent cu o lingură în cap. Iar o alta e obligată cu o ploaie de lovituri să stea pe un scaun, a dezvăluit rotalianul.com.

Operațiunea de urmărire a activității personalului din Căminul de bătrâni din Rimini s-a numit „Speranța”, iar ancheta a fost condusă de procurorul Davide Ercolani. În perioada de cercetări s-au înregistrat aproximativ 100 de incidente de abuzuri și bătăi în dauna persoanelor vârstnice internate acolo, relatează altarimini.it.

Un italian originar din Chieti în vârstă de 78 de ani, directorul instituției, dar și alte trei lucrătoare, dintre care o italiancă și o îngrijitoare din Georgia, ambele în vârstă de 51 de ani și o peruancă de 38 de ani. Toți aceștia au fost arestați la domiciliu.

O româncă în vârstă de 31 de ani, care lucra acolo ca asistentă socio-sanitară, este cercetată în stare de libertate, dar a primit interdicție de a se mai apropia de Căminul de bătrâni.

sursa – libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ