Înfrângerea grea în fața băimărenilor; Saracens cedează la ultima fază

80

Saracens a pierdut la ultima fază derbiul cu Baia Mare în debutul Cupei României la rugby. Maramureșenii au reușit o lovitură de pedeapsă în minutul 79 și și-au apropiat victoria cu 8-7.

Deținătoarea Cupei României la rugby nu a avut parte de debutul dorit în ediția actuală. SCM Timișoara Saracens a fost învinsă la limită, în ultimul minut, în primul său joc din această competiție de eterna sa rivală, CSM Știința Baia Mare. A fost 8-7 pentru oaspeți cu punctele victoriei reușite în ultimul minut. Este a doua înfrângere a timișorenilor în cele trei partide disputate cu băimărenii în această toamnă, toate pe Dan Păltinișanu.

În fața unei asistențe extrem de reduse, doar 300 de spectatori regăsindu-se în tribune, cele două formații au reușit o primă repriză perfect echilibrată și fără nicio realizare. Scorul pauzei, 0-0, unul mai puțin obișnuit în rugby avea să arate echilibrul din teren. Tușele și grămada le-au pus mari probleme bănățenilor.

Abia din partea secundă am asistat și la câteva reușite. Primii au fost oaspeții, care au reușit un eseu cu grămada prin internaționalul Van Heerden, în minutul 60, într-un moment în care Helu era pe margine pentru 10 minute. Sarazinii au egalat imediat. Manumua a reluat de la centrul terenului și Simionescu a prins balonul spre surprinderea băimărenilor și nu s-a oprit decât în terenul de țintă. Tot Manumua a transformat pentru 7-5.

Finalul a fost unul dificil pentru Timișoara, care s-a apărat minute în șir în propriul 22. O infracțiune la 45 de metri de propriile buturi a făcut diferența atunci când mai era un minut din timpul regulamentar. Taniela a trimis printre buturi penalitatea și a adus victoria echipei sale: 7-8.

De notat că Timișoara a cerut acordarea a două eseuri, la Doge (anulat pe motiv de paravan) și la Mureșan (anulat pentru neatingerea terenului), în timp ce Baia Mare a avut o încercare anulată la Morell (pentru atingerea tușei).

Saracens evoluează în runda următoare la CSM București, iar lista celor vor absenta va crește considerabil după cele 9 convocări la naționelel României și statului Fiji.

Timișoara Saracens: Badiu, Rădoi, Doge – Popârlan, Iftimiciuc – Doyle, Morrison, Stewart – Rupanu, Hunt – Tangimana, Umaga, Manumua, Helu – Samoa. Au mai jucat: Săbau, Militaru, Mariș, Mureșan, Rus, Popa, Simionescu, Leiataua.

 

LĂSAȚI UN MESAJ