INEDIT. Un cameraman, pe urmele alpinistului timișorean Horia Colibășanu în Himalaya

192
horia colibasanu

Horia Colibășanu se află, de la sfârșitul lunii martie, în Nepal. Alpinistul timișorean are de gând să cucerească unul dintre cei mai periculoși munți din lume, din Himalaya. Este vorba despre Manaslu (8.163 metri), pe o rută care nu a mai fost urcată niciodată.

Interesant este faptul că se dorește realizarea și a unui film documentar independent despre expediția lui Horia Colibășanu în Himalaya, dar și despre viața lui. Acesta poartă numele de Superhombre, iar filmările pentru documentar au început în noiembrie 2015. Peste doar cinci zile, directorul de imagine Mircea Gherase are de gând să plece în Himalaya, cu scopul de a-l filma pe alpinistul timișorean la peste 5.000 de metri altitudine.

„Superhombre urmărește îndeaproape expedițiile alpinistului Horia Colibășanu în Himalaya și viața lui de zi cu zi, din „vale”, transmit realizatorii documentarului. Lui Mircea Gherase nu îi va fi extrem de dificil în Himalaya, asta pentru că are o experiență de peste 20 de ani în alpinism. Documentarul va fi finalizat în toamna anului 2017.

Horia Colibășanu vrea să cucerească, în această primăvară, Muntele Malaslu, ce are o rată de mortalitate de 9,9%, de trei ori mai ridicată decât Everestul. Colibășanu este alpinist pur, el cățărându-se fără oxigen artificial (în butelii) și fără șerpași/ghizi de altitudine (experți care ghidează clienți, cară echipamentul, echipează traseul și preiau riscuri). Are cele mai multe vârfuri de 8.000 de metri atinse din România – șapte – , printre care se numără K2 (8.611m), Annapurna (8.091) și Dhaulagiri (8.167m), aflate în Top 5 vârfuri de 8.000 de metri mortale din lume.

 

LĂSAȚI UN MESAJ