Industria ospitalității cere introducerea personalului HORECA în etapa a II-a de vaccinare

27

Reprezentanții industriei ospitalității cer autorităților centrale introducerea personalului HORECA în etapa a II-a de vaccinare anti-COVID-19. Un memoriu în acest sens a fost trimis coordonatorului campaniei de imunizare, dr. Valeriu Gheorghiță, și prim-ministrului, Florin Cîțu.

„Până acum, s-a considerat că sectorul HORECA este extrem de periculos și, ca urmare, este închis și restricționat din 14.03.2020, în permanență. Dacă este așa riscant, de ce nu am intrat în faza 1 de vaccinare, pentru protecția tuturor? Suntem aspru sancționați, obligați să funcționăm la limită, dar cu costuri mai mari cu 30% pentru protecție și prevenție. Suntem nevoiți să interacționăm cu furnizori, cu comisionari, oaspeți ai hotelurilor, cu clienți cărora le livrăm produse, să ne aprovizionăm din locații mult mai expuse, dar nu avem dreptul să ne protejăm angajații și munca noastră sub nicio formă.

Când suntem un factor de risc??? Când suntem restricționați sau când încercăm să ne protejăm angajații? Nu e suficient că întreaga industrie a ospitalității plătește pentru ceva ce nu ține de activitatea ei, nu e suficient că oamenii noștri nu sunt primiți la bănci, nu sunt sprijiniți, pentru că au un viitor incert, acum le refuzăm și dreptul la prevenție și securitate. Iar acum noi trebuie să ne ferim de acest risc extrem de crescut, dar nu avem niciun instrument și continuăm să muncim din greu, să ne luptăm pentru supraviețuire, fără arme. Dar cum?

Dacă nici nu apărem în planul de vaccinare, dacă nu suntem printre cei care lucrează cu publicul, dacă nu contăm, atunci de ce nu funcționăm liber, ca toți ceilalți? Nici nu mai cerem să ne respectați, ci doar să vă hotărâți unde ne poziționați și cum ne încadrați. Suntem sau nu un factor de risc, noi și angajații noștri?”, transmite și HORETIM.

Etapa a II-a a vaccinării începe vineri, 15 ianuarie. Se pot imuniza persoanele vârstnice și cele cu boli cornice și personalul din domeniile esențiale, cum este educația, telecomunicațiile, sectoarele bugetare ale statului.

LĂSAȚI UN MESAJ