Inconștiență la puterea a treia: bărbat din Petroşani, băut la volan şi fără permis, deşi trebuia să stea în izolare

127

Un bărbat de 33 de ani din Petroşani a fost amendat cu 5.000 de lei de poliţişti şi are deschis un dosar penal, după ce a fost prins băut la volan şi fără permis de conducere, în condiţiile în care ar fi trebuit să stea acasă în izolare deoarece intrase în contact cu o persoană confirmată pozitiv cu noul coronavirus, a informat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Bărbatul a fost depistat sâmbătă noaptea în timp ce conducea o maşină pe o stradă din Petroşani. În urma testării pentru consumul de alcool, aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În urma verificărilor în bazele de date ale DSP Hunedoara, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul figura cu măsura izolării la domiciliu, din data de 11 martie. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unei vehicul fără a poseda permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, conform Ordonanţei Militare nr. 1 din 2020”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul este contact al unei persoane aflate în izolare la domiciliu şi trebuia să respecte, la rândul său, această măsură.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ