Incident transfrontalier grav la graniţa cu Serbia! Cine e „evadatul periculos”?

3507

La frontiera româno-sârbă se întâmplă lucruri ciudate. Cât pe ce să se declanșeze un incident interstatal cu consecințe foarte grave. Din spațiul Uniunii Europene a reușit să evadeze și să trecă granița pe nesimțite un evadat destul de periculos.

De la noi din țară, probabil din zona Comloșu Mare, Lunga sau chiar Jimbolia a trecut în țara vecină, ce nu este încă membră a Uniunii, un … struț.

Pedestrul înaripat a evadat cel mai probabil de la o fermă din zonă și dintr-un dor nebun de meleagurile natale din Africa a luat-o la picior către localitatea Nakovo din Serbia. A fugit peste câmpii fără să țină cont de tratatele internaționale privitoare la statutul frontierei. Credea el că pe aici se ajunge cel mai repede în savană. Poate voia să-și viziteze rudele.

Pe ulițele localității sârbești a creat un adevărat haos. Un grup de tineri, după multă fugăreală, a reușit să imobilizeze evadatul în grădina unui localnic. Comandoul de vânători din pusta (savana) bănățeană au ținut să protejeze identitatea victimei și pentru a nu putea fi ușor recunoscut au fost nevoiți să-i acopere capul cu o bluză de camuflaj! Altfel ar trebui să îndure oprobiul colegilor de fermă.

Deși poliția, dintr-un motiv cu totul de neînțeles, a cerut ca întregul eveniment nu poate fi fotografiat sau filmat, site-ul sârbesc de stiri srbin.info a demascat evadarea. Tinerii au reușit să posteze imagini cu „periculosul infractor”.

Acum se așteaptă formalitățile de extrădare.

E foarte posibil ca și celebrul Sebastian Ghiță să folosescă metoda struțului sau măcar o deghizare asemănătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ