Incident deosebit de grav! Copil ,,scăpat” de la grădiniță, în vestul țării!

4350

Un incident destul de grav s-a petrecut miercuri dimineaţa la Grădiniţa „Prichindelul” din Hunedoara. Un copil în vârstă de doar trei ani a reuşit să iasă din clădire şi să ajungă pe stradă. Conducerea grădiniţei refuză, deocamdată, să facă declaraţii.

Grădiniţa „Prichindelul” se află în OM, o zonă relativ liniştită a oraşului. Copilaşul în vârstă de 3 ani a fost scăpat de sub supraveghere de personalul grupei din care făcea parte. I-a fost destul de uşor să iasă din grădiniţă pentru că sala în care se afla grupa sa este situată la parter, iar de aici şi până la uşa de ieşire nu sunt decât câţiva metri. Băieţelul a ieşit în jurul orei 8.45 şi, se pare, a mers pe traseul de întoarcere spre casă. A fost văzut însă de câţiva părinţi care îşi lăsaseră şi ei copiii la grădiniţă, dar se opriseră pentru o cafea la un ABC din apropiere, situat la 100 de metri de poarta unităţii. Aceştia l-au luat şi l-au dus înapoi la unitatea de învăţământ preşcolar.

Uşă deschisă, la cererea părinţilor

Conducerea grădiniţei amintite refuză să facă vreo declaraţie. Personalul instituţiei confirmă însă întâmplarea şi spune că situaţia e un pic mai încurcată. Deşi pe uşa de intrare este afişat faptul că intrarea se poate face până, cel târziu, la ora 8 şi 15 minute, uşa mai rămâne deschisă până în jurul orei 09.00, pentru că sunt mulţi părinţi care, din diferite motive, nu-şi pot aduce micuţii mai devreme la grădiniţă.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean nu a putut fi contactată ieri pentru eventuale lămuriri despre acest caz.

Revolta părinţilor

Cazul de la grădiniţa „Prichindelul” a fost făcut public, iniţial, de către o mămică, pe o reţea de socializare: „În legătură cu incidentul petrecut azi dimineaţă, în jur de ora 8.45, în zona OM, la Grădiniţia <Prichindelul>, unde un copilaş de aproximativ 3 ani a fost găsit umblând singur pe o stradă deşi el trebuia să fie în incinta grădiniţei, în grupa mică, supravegheat de educatoarea sa, nu mi se pare corect să se ascundă sau să se muşamalizeze acest grav incident. Oare chiar au avut o explicaţie plauzibilă pentru părinţii acelui copilaş? Pentru că aşa ceva nu se poate justifica!”.

Iar comentariile cu acuze la adresa personalului grădiniţei au început să curgă. Unii părinţi susţin că nu este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva.

sursă: glasul-hd.ro
foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ