Începe vânătoarea nesimțiților, la Timișoara! Mesajul autorităților locale

169

Timișoara a devenit, din păcate, orașul gunoaielor. Dacă zona centrală este ferită de astfel de practici, în mai toate cartierele, oamenii s-au obișnuit să arunce tot mai des deșeuri la colț de stradă sau în spatele imobilelor. O dovedesc cifrele Poliției Locale care a dat mii de amenzi în acest sens, în 2018.

”De la începutul anului, polițiștii locali au aplicat un număr de 2.409 sancțiuni contravenționale celor care au aruncat gunoaie pe domeniul public, din care 774 au fost aplicate celor care au abandonat resturi pe spațiile verzi din oraș”, transmite Poliția Locală.

Numai luni, 3 persoane au fost depistate în timp ce abandonau deșeuri în locuri nepermise pe str. Demetriade, Corbului și C. Negruzzi. Acestea au primit amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Primarul Timișoarei a realizat și el că rampele clandestine de deșeuri au devenit o problemă majoră a orașului. Acesta face apel la bunul simț al cetățenilor și le cere implicare.

”Vedem cu toții, în ultima vreme, tot mai fecvent, grămezi de gunoi în diverse locuri din oraș. Evident, ele sunt produsul unor cetățeni ai orașului sau doar trăitori în el pentru care civilizația este ceva total străin! Ei bine, am dispus Poliției Locale mobilizare și vigilență la maxim, pentru identificarea și pedepsirea exemplară a acestor indivizi! Facem apel la oamenii civilizați ai orașului să ne ajute cu sesizări și informații / poze care să ne permită să eradicăm acest fenomen”, a scris edilul șef pe Facebook.

Timișorenii trebuie să știe că ”este interzisă aruncarea sau abandonarea de orice deșeuri pe domeniul public, iar cetățenii și asociațiile de proprietari, dar și persoanele juridice au ca obligații să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să mențină curățenia în jurul acestora recipientelor de deșeuri”.

LĂSAȚI UN MESAJ