Începe sincronizarea semafoarelor inteligente

306

Implementarea sistemului inteligent de management al traficului din Timişoara este aproape de final. Potrivit declaraţiile autorităţilor locale, săptămâna viitoare va începe sincronizarea semafoarelor pentru a crea celebra undă verde atât de aşteptată de timişoreni.

„Ne apropiem de termenul final pentru contractul respectiv, aferent proiectului cu finanţare europeană. În 24 octombrie începe recepţia. Am programat ca în 31 octombrie să facem inaugurarea. Sincronizarea semafoarelor începe săptămâna viitoare, ele nefiind sincronizate încă”, a declarat primarul Timişoarei.

Potrivit edilului-şef, unda verde va exista doar pe arterele principale din oraş, nu şi pe străduţele secundare, cu toate că şi aici au fost montate zeci de semafoare.

Proiectul a suferit amânări nenumărate în ultimii ani. Finanţarea a fost câştigată de fosta administraţie, din mandatul 2008 – 2012, dar procedura de licitaţie a durat mai bine de 2 ani. Acum, firma contractată pentru implementare spune că lucrurile sunt pe ultima sută de metri.

„Evident că firma are obligaţii şi dacă nu se achită de ele suportă penalizări. Dar am încredere că va merge totul bine, poate nu deodată, dar noi trebuie să vedem rezultate concrete pe zone”, a mai spus Nicolae Robu.

Proiectul sistemului de management al traficului prevede montarea de semafoare în 44 de intersecții, modernizarea a 90 de intersecții, montarea de 230 de camere de supraveghere în 134 de locaţii, dar şi amplasarea a 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu. Obiectivul este realizat prin fonduri europene, iar valoarea proiectului este de 25,6 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ