Începe sezonul de motocros la Hezeriș

789

Cine nu și-a făcut un program pentru sfârșitul săptămânii, a scăpat de griji. Toți timișenii, dar mai cu seamă lugojenii, sunt invitați la concursul de motocros ținut la doi pași de municipiul de pe Timiș. Vor fi două zile pline de viteză, sărituri și motoare turate pe dealul Hezerișului. Toți cei pasionați de petrecerea timpului în aer liber și de sport sunt așteptați.

Sub atenta organizarea a lui Liviu Jigmond, managerul Clubului Sportiv MotoExtrem și sprijinul Primăriei Lugoj, începe sezonul competițional de motocros prin desfășurarea la Lugoj a campionatului național pe echipe.

Concursul de motocros va avea loc sâmbătă 2 aprilie si duminică 3 aprilie. Accesul la pistă, care se află pe Dealul Hezerișului, se face de pe centura Lugojului la intersecția cu drumul spre localitatea Hezeriș. Participă toate echipele de motocros ale țării : din București, Brașov, Sf.Gheorghe, Arad, Câmpina, Mediaș etc.

Pista a fost inaugurată anul trecut pe 5 mai prin desfăşurarea Cupei Lugojului. Apoi , în data de 12 septembrie s-a organizat etapa a-3-a de Campionat Naţional Individual. Aceasta ar fi cea de-a 3-a competiţie organizată de Moto Extrem şi prima cursă din acest an.

Cursele vor avea loc după următorul program:
Sâmbătă 2 aprilie vor evolua clasele: 50cmc, 85cmc, MX1 şi veterani.
Duminică 3 aprilie vor evolua clasele 65cmc, MX2 și amatori .

Pista a fost construită în 2009 pe terenul personal al lui Liviu Jigmond și a răspuns unei nevoi stringente a sportivilor bănățeni. Traseul de pământ argilos are o lungime de 1,7 kilometri și o lățime cuprinsă între șase și zece metri, fiind apreciat de cunoscători drept un traseu foarte tehnic, cu grad de dificultate mediu-ridicat.

Din păcate, terenul de motocros amenajat lângă comuna Șag, ce a fost foarte bun câțiva ani, a ajuns o paragină, pe care pasc oile. Iar dealul de la Hezeriș este singurul loc din județ ce mai permite sportivilor un antrenament decent, la standarde cerute de regulamente. Nu oricine din zona de vest a țarii își poate permite să bată drumurile până la Zărnești în județul Brașov, pentru a alerga pe o pistă adevarată de motocros.

Pista lugojană este folosită pentru antrenament și de multiplul campion național Mihai Stoichescu. Sportivul cel mai titrat al județului la acestă disciplină aduce glorie sportivă, dar la premierea de final de an de la consiliul județean nici măcar nu a fost anunțat că este pe lista de premiere.

Informații suplimentare se pot afla chiar de la organizatori Moto Extrem Lugoj – 0722.499896

LĂSAȚI UN MESAJ