Începe proiectarea noii maternități din Timișoara Foto-Video

1074
Autoritățile județene fac primii pași concreți pentru realizarea unei noi maternități pentru Spitalul Județean Timișoara. Contractul de finanțare a fost semnat și, până în primăvara viitoare, studiul de fezabilitate trebuie întocmit pentru ca apoi să fie semnat contractul pentru proiectul tehnic.
Consiliul Județean Timiș a accesat fonduri nerambursabile pentru noua Clinică de Obstetrică și Ginecologie, alături de autoritățile din Szeged. Astfel, prin programul de cooperare transfrontalieră, în Timiș vor ajunge 12 milioane de euro pentru ridicarea maternității.
”Programul de cooperare transfrontalieră România – Ungaria are un buget european de dezvoltare de 190 de milioane de euro de care beneficiază 4 județe din România și 4 din Ungaria de-a lungul graniței. În cadrul acestui proiect (n.r. maternitatea) este în lucru studiul de fezabilitate, iar până în martie 2019 avem termen și obligația de a-l depune și de a semna contractul de finanțare final pentru proiectul tehnic și execuția investiției”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

CJ Timiș se va ocupa de ridicarea maternității și prin contractul de finanțare este asigurată și echiparea viitoarei clinici. Aceasta va fi construită pe terenul Spitalului Județean din Timișoara, din spatele Secției de Ortopedie, și va avea aproximativ 5.000 de metri pătrați. Abia după realizarea studiului de fezabilitate vom ști exact valoarea și timpul necesar construirii.

LĂSAȚI UN MESAJ